6 Augusti - Gästinlägg från Helen

Hej igen,
Jag fortsätter idag att skriva, Emelie har fått någonsorts solsting eller något, hon är varm och mår lite illa och sover straxt (klockan är ca 20.30).
Vi har idag varit ute på valsafari, det var en häftig upplevelse. Patrik, vi var inte sena idag - vi var tidiga. Åkte hemifrån vid 8.45 och ni var inte påloggade på Skype då :-)
Valarna går via Santa Barbara Channel, vissa valar på vinterhalvåret och en del andra denna del av året. Vi har idag sett delfiner, sjölejon, blåval och "humpback whales" (vet inte vad dessa heter på svenska). Läs mer om Humpback whales på: http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.bigsurcalifornia.org/images2/06images/Humpback-whale.jpg&imgrefurl=http://www.bigsurcalifornia.org/whalehumpback.html&h=364&w=535&sz=42&tbnid=d2q5JCcMmCtwaM:&tbnh=90&tbnw=132&prev=/images%3Fq%3Dhumpback%2Bwhale&hl=sv&usg=__IRj_1lF2ljTlqj1u4dDyQU-VUhE=&ei=UKJ7SoSIAYKsswOnv7XvCg&sa=X&oi=image_result&resnum=1&ct=image
En av blåvalarna var 54 foot (ca 16 m) och den var kanske 30-40 meter från båten. Delfinerna och sjölejonen kom väldigt nära. Emelie laddar upp lite bilder under morgondagen eller så kan ni gå in på: http://www.condorexpressphotos.com/ och välja "2009-08-06 SB Channel". Imorgon kl 12.00 (21.00 hos er) ska allt vara uppladdat från vår tur.
Tyvärr var det rätt blåsigt och gungigt och många mådde riktigt dåligt.... Smarta jag tyckte inte vi behövde några tjocktröjor på oss så vi hade bara linnen - lite väl blåsigt var det. Emelie köpte en tröja på båten, men de fanns bara i XL så hon kunde stoppa in benen innanför också. Ville man gå in och värma sig fick man stå ut med stanken efter de som inte mådde så bra... Vi klarade oss bra men vi var rätt trötta o frusna när vi kom tillbaka och hade nog fått lite väl mycket sol - både på kroppen och i huvudet. Vi åkte tillbaka till hotellet och lade oss i SPA't som var 40 grader varmt. Jätteskönt! Sen solade vi en stund innan det var dags att åka in till stan.

Det grekiska fiket hade inte öppet igår så det blev TexMex men idag hade Emelie hittat ett Grekställe via GPS'en på hennes IPOD så vi åkte dit men där fanns en skylt "For Rent" så det blev inget grekiskt idag heller. Det är "Viva al la Fiesta" här istan just nu och det är mycket Mexikanskt/Spanskt så det blev faktiskt texmex idag också. Men ingen höjdare idag så nu blir det inget mer TexMex. På lördag lunch ska vi testa Grekfiket....

Imorgon ska Emelie till skolan, kolla lite resultat och se vilka grupper hon hamnar i när det gäller engelska och matte. Jag tänkte ta mig en tur längs med strandpromenaden, tyvärr är det bara andra gången jag är ute och motionerar då, men det får vara bättre än ingenting. Förhoppningsvis går det plusminusnoll eftersom jag knappt dricker någon alkohol här. Det är jobbigt att alltid vara chaufför. En dag ska vi ta våra apostlahästar och gå ner till stan så får vi se om Emelie orkar gå hem också. Då kan jag ta ett glas vin!! Det är fina vindistrikt här - man kan åka till vingårdar på vinprovning men det får vi ta nästa gång, då det är fler som är intresserade av vin. Kanske Emelie har kontakter då och kan låna en bil så hon kan skjutsa oss. :-) Hon får inte köra hyrbilen (måste vara 21).
På de flesta ställen måste man också vara 21 för att komma in så hon har ett tag kvar. Hon får väl leva livet de 2 sista månaderna innan hon slutar 2011.

Eventuellt har vi fått napp på ett nytt boende. Vi har mailat ägaren och väntar på svar ifrån dem. Förhoppningsvis kan vi komma dit och kolla i helgen. Det är en fd lärare på CityCollege som hyr ut. Här får hon eget rum men delat badrum för 750 $ (ca 6000:-) - utan mat! Ni får hålla tummarna att det blir något! Vi har sett andra ställen också men där ingår inget kök - det blir ju lite jobbigt om man inte kan laga mat. Gå ut och äta kan man ju inte göra varje dag när man är student!

Nä, nu är det dags för boken en stund. Imorgon ska vi vara i skolan vid 10.30 så imorgon går vi upp vanlig tid antagligen. Ungefär kl 9.00 (kl 18.00 hos er) loggar vi på Skype, efter frukosten! Syns och hörs längre fram.

Kramisar från oss!!

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Hej tjejer,



Jag sitter här i källaren just nu, men skall gå upp och bada om en stund. Det har varit några fantastiska dagar och min förfärliga värk i kroppen har börjat ge sej. Hopp om livet igen.

Mats är ute och seglar med en kompis, tyvärr blev det inget för Patrik denna gång. Var hos honom igår och försökte ta ut en liten glasbit som han fått i foten. Vet inr säkert om det lyckades, men det verkade så.

Mats kommer troligen hem redan ikväll. Det är ordentlig algblomning ute i skärgården, så det är inte så mysigt. Går knappt att bada, så det blir lite svettigt.

Husbilen börja se riktigt fin ut nu, så den kommer nog vara Fit For Fighet när du kommer hem Helen, så ni kan göra premiärturen.

Jag håller tummarna på att du Emelie får ett riktigt bra boende till ett rimligt pris. Du skall ju leva också.

Varma hälsningar

Farmor

2009-08-08 @ 12:26:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0