5 Augusti - Gästinlägg av Helen

Hej allihop,
Idag fick jag förmånen att skriva ett litet inlägg.
Emelie var i skolan igår och fick skriva ett engelska prov, eller rättare sagt tre - uppsats, grammatik och läsförståelse, och ett matteprov. Detta för att de ska se i vilken grupp hon ska ingå. Hon hade velat skriva det "vanliga" engelskaprovet men alla från Sverige kan engelska så bra så det fick bli det avancerade istället. På fredag får vi veta hur det gick.
Innan vi åkte hit så hade Emelie kontakt med tre personer via MSN som också skulle hit, en av dessa - Frida, bor ett stenkast från oss hos en familj och hon har varit med i skolan och skrivit prov mm.
På tal om familj så har det tyvärr inte lyckats så bra för oss. "Vår" familj verkar inte ha lust att träffa oss, vi har försökt kontakta dem ett flertal tillfällen, en gång har hon svarat - att hon ska ringa tillbaka. Detta var i lördags och än så länge har vi inte hört något...Emelie har nu pratat med tjejen på skolan som har hand om värdfamiljer och boende som ska hjälpa oss. Vi fick ett tips, dela en etta med två svenska tjejer, vi var där och tittade. När man öppnade ytterdörren var man direkt i sovrummet (egentligen är det väl ett vardagsrum) där det fanns två queen sizessängar, två fåtöljer och en tv. Därifrån kom man till ett barkök och så fanns det en toalett. Den totala hyran för denna etta är ca 12.400:-/månaden, varav 4.100 per person. Det är inte billigt här kan man ju säga...Vi hittade även en annan lägenhet där killen som äger den för tillfället är i London. Men där skulle hon bo själv och detta var i ett område som man helst inte ska gå ut själv i på kvällarna. Kändes inte helt säkert det heller. Vi fortsätter leta. Fridas familj kanske hade en kontakt, annars får hon gärna bo där till en början tills hon hittar något annat.

Idag har vi varit i Solvang, en liten stad ca 49 miles (nästan 8 mil) norrut från Santa Barbara. Vi åkte highway 145 dit, den ringlade sig genom bergen, upp och ner. Det slog lock för öronen en massa gånger. Ett terracottafärgat landskap med milsvid utsikt . Bergen låg nära vägen som var kringel-krokig och när man svängde uppenbarades dalar och en sjö (Lake Cachuma) Det kändes nästan som att åka helikopter med Cinema 2000 på Grönan, vet ni??  (Fast det gick ju lite långsammare än med helikopter). Vi körde i det högra körfältet när det fanns två att välja på. Detta körfält var för lastbilar men det var så kurvigt så jag höll lastbilarnas hastighet (de får köra 10Mph långsammare än bilarna).
Jaja, Solvang är en stad på ca 5000 invånare, som grundades 1911 av danskar. En jättegullig stad med hus som påminner om Skånelängor. Gatorna har namn efter orter och kändisar från Danmark. Där finns skandinaviska affärer, bagerier och restauranger. Man kunde handla träskor i en affär!! Jag åt något som beskrevs som pannkaksbollar med sylt och florsocker. Det var rätt gott. Emelie fick en svampomelett som hon velat ha en längre tid, tyvärr var den fylld med ärtor (fast det inte stod så) men det var värt att plocka bort dessa. En liten Rösti till gjorde det hela ännu bättre.

När vi kom hem var vi ner på stan en sväng och tog en glass och sedan åkte vi upp och softade lite vid poolen på hotellet. Nu är vi färdigduschade och ska ut och äta. Idag ska vi se om vi hittar någon grekisk restaurang, vi båda skulle kunna tänka oss lite ost och andra smårätter. Vi får se om vi hittar något, vet att det finns ett grekiskt fik men vet inte om de har mat där.

Tack för alla inlägg vi får. Det är kul att läsa om hur det är hemma också. VI har kontakt med Patrik och Nella nästan varje dag via Skype. Det är jättesmidigt, dock är vår internetkoppling inte så jättesnabb här.

Ha en bra dag när ni snart vaknar. Klockan är 19.00 här och den är 4.00 hos er.


Vi hörs vidare!!!!

Kram från oss båda till er alla!

Kommentarer
Postat av: Mormor

Hej!

Kul att höra från er igen. Håller tummarna för att proven gått bra, och att boende går att fixa.

Härlig tripp ni har varit på.

Idag, torsdag, är det klarblå himmel, 20 grader på morgonen. Synd att jag måste arbeta.



Kramar

Mamo

2009-08-06 @ 09:12:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0